Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2009 19:22 - Макс Телеком - най-бързият мобилен интернет в България
Автор: hitech Категория: Технологии   
Прочетен: 2123 Коментари: 4 Гласове:
0



 

Макс Телеком - най-бързият мобилен интернет в България

 

image


Макс Телеком предлага на пазара най-бързия мобилен интернет в България, на достъпна цена и с неограничен трафик.

Удобството да си свободен в достъпа си до глобалната мрежа на всяко място и по всяко време се превърна от лукс в необходимост за много потребители след като операторът направи тази услуга достъпна, чрез изгодни ценови предложения. 

След интегриране на допълнително оборудване в мрежата на WiMАХ оператора до месец април 2010г. скоростта на мобилния интернет, който предоставя компанията, ще бъде увеличена до 8 Mbps, а през юни тя ще стане 16 Mbps. През следващата година Макс Телеком предвиждат да инвестират 12 милиона евро в разширение и развитие на мрежата си.

През тази година общият брой на клиентите на компанията се е увеличили с над 50%,  а потребителите на MAX FREE са се увеличили над 3  пъти през последния месец.  Услугата, с която получавате неограничен достъп до мобилен интернет, чрез USB  модем, вече могат да използват жителите на София, Пловдив, Пазарджик, Бургас, Варна, Сливен, Благоевград, Велико Търново, Асеновград, Дупница, Перник, Сандански, Кюстендил, Петрич, Банкя, Несебър, Костинброд, Стара Загора, Плевен, както и курортите Банско, Златни пясъци, Слънчев бряг и населените места край столицата – Владая, Бистрица, Драгалевци, Бояна и Лозен. Предстои разширяване на покритието  като за 2010 г. са планирани 20 нови населени места, предвижда се и уплътняване на съществуващото вече покритие.

Приятните изненади за клиентите на WiMAX оператора не свършват на Коледа, а много от тях предстоят през следващата година.

Макс Телеком първи в страната ще предложи WiMAX модем за Мac  ОS X, съответно за версиите 10.6 Snow Leopard, поддържаща 32 и 64 bit режим, и 10.5 Leopard, 32 bit . Така операторът ще присъедини към групата свои потребители и тези, които използват преносими компютри Apple. През първото тримесечие на следващата година  Телекомуникационния оператор ще представи на българския пазар и първия ноутбук с вграден WiMAX модем.

Новата услуга се предоставя чрез мобилната мрежа от четвърто поколение (4G) на „Макс Телеком”, използваща технологията WiMAX. Характеристиките на 4G услугата, съчетани с неограничен трафик, позволяват използването на мобилни приложения, възможни до сега само при фиксирания Интернет – видеонаблюдение на подвижни обекти, дистанционно измерване и отчитане на данни, управление на превозни средства, приложения за целите на комуналните услуги. Възможностите на услугата променят досегашния и създават напълно нов начин за работа в глобалната мрежа.

Мобилните VPN мрежи са изцяло ново приложение на комуникациите в редица сфери - транспорт, логистика, подвижни екипи, работещи от разстояние (teleworkers) и др.

Освен за широколентов достъп до интернет, 4G услугите се използват и за реализиране на  бизнес услуги. При класическите фиксирани VPN решения, WiMAX услугата може да се използва като основна или резервна връзка за отдалечени офиси, както и на места, където кабелните или оптични връзки нe са възможни или налични.



Тагове:   Макс,   мобилен,


Гласувай:
0



1. анонимен - Разочарованието
02.01.2010 18:57
Ползвам нета на Макс Телеком през USB модема. Закупих го за 199лв. с включен 6 месечен нет в цената. Вече сто пъти съжалих за това. Опитах се да го ползвам на два адреса в София. Единия е на центъра до Пирогов. Другия в Борово. Нета е буквално трагикомичен. Ако изключим досадната подробност, че лаптопа трябва да е точно до стъклото на прозореца за да не се налага да се кънектва на всеки 2 мин., то просто трябва да забравите за "обещаните" скорости от 4МВ. Реалността е, че може да се ползва примерно Скайп, но без видео. Защото пуснете ли камерата и след малко се дискънектва. На моменти заради слабия нет дори Gmail отказва да работи коректно или изобщо. След всичко това е излишно да казвам, че на практика трябва да забравите за сваляне от торенти, освен ако имате излишни нерви за късане. Пуснах си PON от Спектър Нет и първоначално имах усещането, че от каменната ера направо съм дошъл в 21в. Аналогията е брутална, но точно така се чувствах първите два дена. Не омаловажавам усилията на Макс Телеком да предлагат една практична услуга, но начина по който го правят е недопустим. Направо заслужават едно масово сезиране от страна на клиентите си към Комисията за защита на потребителите. Направо по безобразен начин подвеждат обещавайки скорости, които никога няма да видите. Освен това дори да искате да върнете Модема, те отказват да го приемат. И нищо чудно, защото на практика всеки ще им го върне до две седмици. Да не говорим за "отдела за обслужване на клиенти" на които трябва да се обаждате по няколко пъти за да ви свършат елементарна работа по проблем с кънектването. Имам чувството, че те или не си комуникират вътре в различните отдели или направо забравят за какво сте им се обадили след като затворите. И този телефон 0999 111 , който е единствената връзка с тях се таксува като обаждане към мобилен номер, независимо от какъв звъните. И какво излиза за един обикновен проблем с кънектването, който е при тях. Трябва да навъртате по един час разговори като обаждане към мобилен номер. Всеки път по 10-15-20 мин. и за всеки проблем по няколко обаждания. Не могат да пуснат поне един фиксиран номер за клиенти. В крайна сметка сега си държа техния USB модем с предплатения нет като украса, защото нямам нито един срив на PON-на, та да ми се наложи да го включа. А имам още няколко месеца нет в него. Пълно разочарование е и ако има други потребители, които да прочетат това и да искат да сезираме групово Комисията за защита на потребителите нека ми пишат. Защото докато оставяме така да ни лъжат, само такива услуги ще ползваме. Имейла ми е: vs8@mail.bg
цитирай
2. анонимен - Stranno
07.01.2010 15:50
Анонимен, аз също ползвам това USB до Пирогов, но нямам проблеми. Даже си го ползвам и на вилата в Лозен. Може да коментираме.Моят е-mail e georgiivanov81@abv.bg
цитирай
3. анонимен - Maxa
07.01.2010 15:56
Ползвам устройството в момента тестово за 2 дни. Днес го взех и ми казаха да го върна в понеделник. Гледам даже Flash video от Арената и го ползвам в Красно село. Засега е добре, дано да се задържи така. Кефско е
цитирай
4. анонимен - 2 дни тест
12.01.2010 15:11
Ами те хората добре са го измислили - дали са право да се тества и , ако не си доволен, можеш да върнеш устройството и те ще ти върнат парите. Фирмата е нова, сега прави покритието и е възможно в района на Пирогов и в Борово да има все още места с недобро покритие, а пък то и аналогията "от каменната ера направо съм дошъл в 21в" хич не се вързва, защото няма какво да сравняваме мобилен интернет с лан.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hitech
Категория: Технологии
Прочетен: 67277
Постинги: 33
Коментари: 90
Гласове: 43
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930